Les ascopyrones P et T: deux nouveaux composés issus du métabolisme d’ascomycétes “activés”

Autores/as

  • Marie-Antoinette Baute
  • Gérard Deffieux
  • Robert Baute
  • Joseph Vercauteren

Resumen

When subjected to 'activating' plasrnolytic treatrnents, several Ascornycetes exhibit an enzyrnic activity which degrades 1,4-α-D-glucans to 1,5-D-anhydrofructose, then converts this sugar to ascopyrone P (in Pezizales) or ascopyrone T (in TuberaJes). Biogenetical, rnycological and practical implications of these bioconversions are discussed.

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Publicado

1991-12-20

Cómo citar

1.
Baute M-A, Deffieux G, Baute R, Vercauteren J. Les ascopyrones P et T: deux nouveaux composés issus du métabolisme d’ascomycétes “activés”. Ars Pharm [Internet]. 20 de diciembre de 1991 [citado 28 de abril de 2024];33(1-2-3-4):440-6. Disponible en: https://revistaseug.ugr.es/index.php/ars/article/view/25819

Número

Sección

Artículos Originales